Aicon-tuoli - Helsingin Musiikkitalo

Aicon-tuoli

Kuvagalleria ››

Asiakas: LPR-arkkitehdit
Sijainti: Helsingin Musiikkitalo ››
Valmistumisvuosi: 2011
Laajuus: -

LPR-arkkitehdit suunnitteli Helsingin Musiikkitaloon palkitun ja laajaa huomiota saaneen Aicon-tuolin, jossa on kehitetty perinteiseen katsomotuoliin uudenlaisia ratkaisuja. Tavoitteena oli tehdä edustava tuoli, jossa on mukava istua läpi pitkänkin esityksen. Musiikkitalossa lisävaatimuksia loi akustiikka, sillä tuolin pitää toimia tilassa akustisesti oikein, istuipa sillä ihminen tai ei.

Suunnittelun tavoitteena oli visuaalisesti vähäeleinen, ergonomisesti ja akustisesti korkeatasoinen, ulkomitoiltaan kompakti tuoli, jossa myös materiaalikäytön ekologisuus on huomioitu.

Suunnittelutyössä käytettiin 3D-mallinnusta sekä hahmomalleja tuolin teknisen toimivuuden sekä visuaalisen ilmeen suunnitteluun. Tuolin akustisten ominaisuuksien suunnittelu toteutettiin yhteistyönä akustikon sekä VTT:n kanssa yhteistyössä. Tuolin istuinmukavuus ja käyttöergonomia on usean prototyypin ja suuren testiryhmän testien tulos.

Tuoli on palkittu vuonna 2012 sekä kotimaisissa että kansainvälisissä yhteyksissä: Varsinais-Suomen Liiton Innoaura-palkinnolla, Stuttgart Design Centerin FocusOpen 2012-palkinnolla sekä Chicago Athenaeumin Good Design Award -palkinnolla.

www.yrittajalehti.fi/uutiset/