World Green Building Week (11.-15.9.2023)

Tällä viikolla on käynnissä kansainvälinen World Green Building Week (11.-15.9.2023) ja olemme siinä mukana.

Green Building Council Finlandin jäsenenä olemme osa kiinteistö- ja rakennusalan kansallista ja kansainvälistä verkostoa, jonka tavoitteena on vähähiilinen rakentaminen, kiertotalouden tehostaminen ja kestävä elämäntapa. Rakennettu ympäristö on avaintekijä kestävyyssiirtymässä ja etenkin korjausrakentamisen osaamisellamme luomme osaltamme parempaa huomista.

Kesäloma 2023

LPR-arkkitehdit lomailevat pääosin heinäkuussa, jolloin toimisto on suljettuna.
Kiireellisissä asioissa voit lähestyä sähköpostitse lpr@ark-lpr.fi

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Palaillaan asiaan elokuussa.

Haussa: Kokenut projektiarkkitehti

Haemme joukkoomme vahvistusta kokeneesta projektiarkkitehdista. Olet osaava ja innostava tiimipelaaja, jolla on kokemusta erityisesti suojeltujen arvorakennusten korjaushankkeista.

Toivomme sinulta kokemusta erilaisten vaativan tai poikkeuksellisen vaativan tason korjauskohteista pääsuunnittelijana ja/tai projektiarkkitehtina. Itsenäinen työote, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä vahva projektinjohto-osaaminen on sinulle luontaista. Työ edellyttää Revit-, AutoCAD- ja MS Office-ohjelmistojen hyvää hallintaa. FISE-pätevyydet ovat myös eduksi.

Meistä

Tarjoamme mahdollisuuden päästä avainpaikalle ainutlaatuisiin suunnitteluprojekteihin sekä osaksi LPR:n tiivistä ja lämminhenkistä työporukkaa. Työkulttuurimme on vahvasti toisia arvostava ja kunnioittava, reipashenkistä huumoria unohtamatta.

LPR-arkkitehdit Oy on vaativiin suunnittelutehtäviin erikoistunut arkkitehtitoimisto, jolla on pitkän linjan erityisosaamista kulttuuri- ja arvorakennusten suunnittelusta. Toimistomme sijaitsee aivan Turun keskustassa, Kauppatorin vieressä.

Hakemukset

Avoimet hakemukset palkkatoiveineen sekä CV/portfolio sähköpostitse 18.6.2023 mennessä: heli.valiharju@ark-lpr.fi.

Toimitusjohtaja Heli Väliharju
heli.valiharju@ark-lpr.fi
050-3090682

Euroopan ympäristöystävällisin sinkityslaitos Turun seudulle – LPR-arkkitehdit mukana hankkeessa

Turun seudulle Lietoon rakennetaan SRV:n toimesta Euroopan ympäristöystävällisin kuumasinkityslaitos metallien pintakäsittelypalveluihin erikoistuneelle Aurajoki Oy:lle. LPR-arkkitehdit on mukana mielenkiintoisessa hankkeessa pääsuunnittelijana ja 3D-tietomallinnetun arkkitehtisuunnittelun osalta. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua kesäkuussa 2024.

”Uudessa tuotantolaitoksessa kokonaispäästöt ja energiankulutus on minimoitu. Tehdasprosessissa syntynyt energia otetaan talteen ja ohjataan takaisin kaukolämpöverkkoon. Lisäksi tuotantolaitoksessa hyödynnetään prosessitekniikkaa, jolla pystytään vähentämään raaka-aineiden kulutusta ja jätteen määrää. Rakennukseen tehdään myöhemmin myös aurinkosähköjärjestelmä”, kertoo SRV hankkeesta tiedotteessaan.

Lue lisää hankkeesta Tekniikka & Talouden jutussa.

LPR-arkkitehdeille uusi toimitusjohtaja

Heli Väliharju

Kevät tuo toimistollemme suuria henkilöstömuutoksia, kun pitkäaikainen toimitusjohtaja Veera Rautaheimo siirtyy liki kymmenen vuoden jälkeen toimitusjohtajan tehtävistä hallituksen puheenjohtajaksi. Yrityksen omistajuudet säilyvät ennallaan ja osakkaina jatkavat tuttuun tapaan Veeran lisäksi arkkitehdit Pauno Narjus, Jonni Lampinen sekä Aleksi Myyryläinen.

Uudeksi toimitusjohtajaksi astuu talon ulkopuolelta rakentamistalouden diplomi-insinööri Heli Väliharju. Helillä on takanaan pitkä työkokemus toimitusjohtajan tehtävistä sekä yrittäjyydestä rakennusalalla. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt yrityskonsulttina pk-yritysten johdolle.

Veera Rautaheimo odottaa paljon tulevalta yhteistyöltä: ”Helin johdolla kokenut tiimimme jatkaa työtään korjausrakentamisen sekä toiminnallisesti, kaupunkikuvallisesti että teknisesti haastavien kohteiden suunnittelun parissa. Yhdessä Helin kanssa tulemme kasvattamaan osaamistamme entisestään.” 

Helin sydän on aina sykkinyt rakentamiselle ja nyt hän pääsee palaamaan kaipaamansa projektityön pariin. Uuteen tehtäväänsä LPR:llä hän suhtautuu suurella innolla: ”On etuoikeus päästä mukaan kaikkiin niihin erityisiin hankkeisiin, missä LPR-arkkitehdit on parhaimmillaan. Rakennetun ympäristön kestävä kehittäminen on entistä tärkeämpää, joten on merkityksellistä olla mukana edistämässä sitä.”

Henkilöstömuutokset astuvat 1.3.2023 voimaan ja Helin tavoittaa osoitteesta: heli.valiharju@ark-lpr.fi sekä numerosta: 050 309 0682.

LPR-arkkitehdit ja Helin & Co Arkkitehdit EU-parlamentin arkkitehtuurikilpailun finaaliin

EU-parlamentin suuri arkkitehtikilpailu on ratkaistu. LPR-arkkitehdit etenivät finaaliin yhdessä Helin & Co Arkkitehtien ja Sitowisen kanssa tehdyllä kilpailuehdotuksella ainoana suomalaisena kokoonpanona 132:n osallistujan joukosta. Kilpailu alkoi jo vuonna 2020, mutta ratkaisu saatiin tänä vuonna.

Voiton kilpailussa vei tanskalainen JDS Architects. Ehdotusta ei kuitenkaan toteuteta.

Kilpailu keskittyi Paul-Henri Spaak -rakennuksen uusimiseen, joka on Euroopan parlamentin päärakennus Brysselissä. Rakennuksessa sijaitsevat täysistuntosali ja lisäksi kansalaisten vastaanottoon, tiedotusvälineihin ja vierailijoiden juhlavastaanottoon liittyvät tärkeimmät toiminnot. Kilpailun tavoitteena oli suunnitella monikäyttöinen ja joustava rakennus, joka yhdistyy sulavasti ympäröivään kaupunkiympäristöön ja luontoon, positiivisin ympäristövaikutuksin.

Kilpailuehdotuksessamme demokraattisia menettelytapoja symboloivat rakennuksen ympyrärakenteet. Muotojen sisälle sijoittuvat salit hahmottuvat rakennuksen muihin sisätiloihin sekä ulkotilaan korostaen demokraattisen päätännän läpinäkyvyyttä. Näiden kaarevien pintojen reunustama luonnonvalon valaisema aula luo rakennuksen ytimen sitoen rakennuksen monimuotoiset toiminnot ympärilleen selkeästi havainnoitavaksi kokonaisuudeksi. Rakennuksen ekologiset rakenteet sekä materiaalit, orgaaniset muodot ja inhimillinen mittakaava kuvastavat rakennuksen kestäviä arvoja.  

Tuomaristo kehui etenkin esityksen ilmaisuvoimaa, yhtenäisyyttä, puurakennetta sekä turvallisuuskonseptia.

LPR-arkkitehdit somessa

LPR-arkkitehtien sosiaalisen median kanavat on julkaistu tänä syksynä ja meidät löytää nyt Instagramista (@lpr_arkkitehdit), Facebookista sekä Linkedinistä. Linkit kanaviin löytyvät myös nettisivujemme alalaidasta. Otathan meidät seurantaan, niin pääset seuraamaan toimiston ajankohtaisia projekteja ja tapahtumia.

Instagram
Facebook
Linkedin

LPR-arkkitehdit kolmannelle palkintosijalle Lahden Niemen ranta-alueen ideakilpailussa

Kilpailuehdotus Lahden Poukama sijoittui kolmannelle sijalle Lahden Niemen ranta-alueen kehityskilpailussa. Polttimo Oy, UPM-Kymmene Oyj ja Lahden kaupungin järjestämän yleisen ideakilpailun tavoitteena oli ideoida, miten vanha teollisuuskäytössä ollut alue muutettaisiin omaleimaiseksi ja vetovoimaiseksi kaupunkilaisten asuin- ja viheralueeksi. Kilpailualue sijaitsee Vesijärven rannalla, muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, hyvän julkisen liikenteen ja kävely- ja pyöräilyverkoston varrella.

Maaliskuussa 2022 ratkaistuun kilpailuun saapui 55 ehdotusta. Raati kuvaili Lahden Poukamaa seuraavasti: ”LPR:n ehdotuksessa hyödynnetään järvinäköaloja avaamalla korttelit lounaaseen, luoteeseen ja järvelle saaden hienosti luonnonvaloa kortteleihin. Luonteeltaan ehdotus tasapainottelee osuvasti alueen teollisen mittakaavan ja tiiviyden sekä ympäröivien alueiden väljemmän rakenteen välillä.”

Lahden Poukaman ehdotuksessa järvimaiseman suuntaan avatulla suurkortteliratkaisulla ja keskitetyillä paikoitustaloilla mahdollistetaan laajat vehreät piha-alueet. Lisäksi kestävä kehitys näkyy osana rakennusmateriaaleja, alueen omaa energian tuotantoa, sekä kiertotalouteen ja yhteiskäyttöön tukevaa ympäristöä.

Lisätietoja Lahden Niemen alueen kilpailusta Lahden kaupungin nettisivuilta
Lahden Poukamasta lisätietoa projektisivuilla

LPR-arkkitehdit ja Helin & Co Arkkitehdit yhdessä mukana Turun Ferry Terminal – kilpailussa

LPR-arkkitehdit osallistuu yhdessä Helin & Co Arkkitehtien kanssa Turun uuden matkustajaterminaalin arkkitehtuurikilpailuun. Turun Sataman järjestämään kutsukilpailuun valittiin viisi osallistujatiimiä. Kutsutut valittiin lähes kahdenkymmenen ilmoittautuneen joukosta referenssien perusteella. LPR & Helin Co -työryhmän lisäksi kisaan osallistuu Suomesta PES-Arkkitehdit, ALA Arkkitehdit, JKMM Arkkitehdit sekä Zaha Hadid Architects Englannista.

Kilpailun ensimmäisen vaiheen luonnokset valmistuvat helmikuussa ja lopulliset ehdotukset myöhemmin keväällä 2022. Kilpailun voittaja ja matkustajaterminaalin suunnittelija julkistetaan kesään 2022 mennessä. Terminaalin on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2026.

https://www.portofturku.fi/2021/12/13/arkkitehtuurikilpailuun-huippuosallistujat/

LPR:n uudet kotisivut

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihimme! Olemme uusineet sivujemme koko sisällön ja ulkoasun yhteistyössä markkinointiviestintätoimisto Briiffin kanssa. Tavoitteenamme oli luoda helposti kaikilla laitteilla selailtavat verkkosivut, joissa valokuvat monipuolisista suunnittelukohteistamme pääsevät oikeuksiinsa. Mielestämme lopputulos on onnistunut, kiitos Briiffin ammattilaisten sekä oman osaavan henkilökuntamme.