Siltavuorenpenger 1-3:n peruskorjaus valmistunut

Helsingin yliopiston Siltavuorenpenger 1B:n peruskorjaustyöt on saatu päätökseen ja rakennuksen vastaanotto oli viime viikolla. 1B oli viimeinen kolmen Siltavuorenpenkereen rakennuksen korjauskokonaisuudestamme. Rakennus 3, Athena nimeltään valmistui jo alkuvuodesta.

Alkujaan ydinfysiikan laitoksena toiminut rakennus 1B peruskorjattiin kokonaan. Sisäpuolen rakennus- ja taloteknisten korjaus- ja muutostöiden lisäksi uusittiin ikkunoita sekä vesikatto hieman korotettuna.

Uudistettuihin tiloihin sijoittuu kasvatustieteellisen tiedekunnan taito- ja taideaineiden, kuten kuvaamataidon, käsityön, kotitalouden ja draaman opetustiloja. Tilasuunnittelua tehtiin hyvässä yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa.

Rakennukseen 3 sijoitettiin puolestaan musiikin ja kuvaamataidon tiloja. Musiikin opetustilojen ääneneristyksen suunnittelu vanhaan rakennukseen oli vaativa tehtävä, johon paneuduttiin huolella akustiikka- ja rakennesuunnittelijoiden kanssa.

Katso lisää kuvia Siltavuorenpenger 1B:stä sekä 3:sta sosiaalisen median kanavistamme:
Instagram
Facebook
Linkedin

World Green Building Week (11.-15.9.2023)

Tällä viikolla on käynnissä kansainvälinen World Green Building Week (11.-15.9.2023) ja olemme siinä mukana.

Green Building Council Finlandin jäsenenä olemme osa kiinteistö- ja rakennusalan kansallista ja kansainvälistä verkostoa, jonka tavoitteena on vähähiilinen rakentaminen, kiertotalouden tehostaminen ja kestävä elämäntapa. Rakennettu ympäristö on avaintekijä kestävyyssiirtymässä ja etenkin korjausrakentamisen osaamisellamme luomme osaltamme parempaa huomista.

Kesäloma 2023

LPR-arkkitehdit lomailevat pääosin heinäkuussa, jolloin toimisto on suljettuna.
Kiireellisissä asioissa voit lähestyä sähköpostitse lpr@ark-lpr.fi

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Palaillaan asiaan elokuussa.

Haussa: Kokenut projektiarkkitehti

Haemme joukkoomme vahvistusta kokeneesta projektiarkkitehdista. Olet osaava ja innostava tiimipelaaja, jolla on kokemusta erityisesti suojeltujen arvorakennusten korjaushankkeista.

Toivomme sinulta kokemusta erilaisten vaativan tai poikkeuksellisen vaativan tason korjauskohteista pääsuunnittelijana ja/tai projektiarkkitehtina. Itsenäinen työote, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä vahva projektinjohto-osaaminen on sinulle luontaista. Työ edellyttää Revit-, AutoCAD- ja MS Office-ohjelmistojen hyvää hallintaa. FISE-pätevyydet ovat myös eduksi.

Meistä

Tarjoamme mahdollisuuden päästä avainpaikalle ainutlaatuisiin suunnitteluprojekteihin sekä osaksi LPR:n tiivistä ja lämminhenkistä työporukkaa. Työkulttuurimme on vahvasti toisia arvostava ja kunnioittava, reipashenkistä huumoria unohtamatta.

LPR-arkkitehdit Oy on vaativiin suunnittelutehtäviin erikoistunut arkkitehtitoimisto, jolla on pitkän linjan erityisosaamista kulttuuri- ja arvorakennusten suunnittelusta. Toimistomme sijaitsee aivan Turun keskustassa, Kauppatorin vieressä.

Hakemukset

Avoimet hakemukset palkkatoiveineen sekä CV/portfolio sähköpostitse 18.6.2023 mennessä: heli.valiharju@ark-lpr.fi.

Toimitusjohtaja Heli Väliharju
heli.valiharju@ark-lpr.fi
050-3090682

Euroopan ympäristöystävällisin sinkityslaitos Turun seudulle – LPR-arkkitehdit mukana hankkeessa

Turun seudulle Lietoon rakennetaan SRV:n toimesta Euroopan ympäristöystävällisin kuumasinkityslaitos metallien pintakäsittelypalveluihin erikoistuneelle Aurajoki Oy:lle. LPR-arkkitehdit on mukana mielenkiintoisessa hankkeessa pääsuunnittelijana ja 3D-tietomallinnetun arkkitehtisuunnittelun osalta. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua kesäkuussa 2024.

”Uudessa tuotantolaitoksessa kokonaispäästöt ja energiankulutus on minimoitu. Tehdasprosessissa syntynyt energia otetaan talteen ja ohjataan takaisin kaukolämpöverkkoon. Lisäksi tuotantolaitoksessa hyödynnetään prosessitekniikkaa, jolla pystytään vähentämään raaka-aineiden kulutusta ja jätteen määrää. Rakennukseen tehdään myöhemmin myös aurinkosähköjärjestelmä”, kertoo SRV hankkeesta tiedotteessaan.

Lue lisää hankkeesta Tekniikka & Talouden jutussa.

LPR-arkkitehdeille uusi toimitusjohtaja

Heli Väliharju

Kevät tuo toimistollemme suuria henkilöstömuutoksia, kun pitkäaikainen toimitusjohtaja Veera Rautaheimo siirtyy liki kymmenen vuoden jälkeen toimitusjohtajan tehtävistä hallituksen puheenjohtajaksi. Yrityksen omistajuudet säilyvät ennallaan ja osakkaina jatkavat tuttuun tapaan Veeran lisäksi arkkitehdit Pauno Narjus, Jonni Lampinen sekä Aleksi Myyryläinen.

Uudeksi toimitusjohtajaksi astuu talon ulkopuolelta rakentamistalouden diplomi-insinööri Heli Väliharju. Helillä on takanaan pitkä työkokemus toimitusjohtajan tehtävistä sekä yrittäjyydestä rakennusalalla. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt yrityskonsulttina pk-yritysten johdolle.

Veera Rautaheimo odottaa paljon tulevalta yhteistyöltä: ”Helin johdolla kokenut tiimimme jatkaa työtään korjausrakentamisen sekä toiminnallisesti, kaupunkikuvallisesti että teknisesti haastavien kohteiden suunnittelun parissa. Yhdessä Helin kanssa tulemme kasvattamaan osaamistamme entisestään.” 

Helin sydän on aina sykkinyt rakentamiselle ja nyt hän pääsee palaamaan kaipaamansa projektityön pariin. Uuteen tehtäväänsä LPR:llä hän suhtautuu suurella innolla: ”On etuoikeus päästä mukaan kaikkiin niihin erityisiin hankkeisiin, missä LPR-arkkitehdit on parhaimmillaan. Rakennetun ympäristön kestävä kehittäminen on entistä tärkeämpää, joten on merkityksellistä olla mukana edistämässä sitä.”

Henkilöstömuutokset astuvat 1.3.2023 voimaan ja Helin tavoittaa osoitteesta: heli.valiharju@ark-lpr.fi sekä numerosta: 050 309 0682.

LPR-arkkitehdit ja Helin & Co Arkkitehdit EU-parlamentin arkkitehtuurikilpailun finaaliin

EU-parlamentin suuri arkkitehtikilpailu on ratkaistu. LPR-arkkitehdit etenivät finaaliin yhdessä Helin & Co Arkkitehtien ja Sitowisen kanssa tehdyllä kilpailuehdotuksella ainoana suomalaisena kokoonpanona 132:n osallistujan joukosta. Kilpailu alkoi jo vuonna 2020, mutta ratkaisu saatiin tänä vuonna.

Voiton kilpailussa vei tanskalainen JDS Architects. Ehdotusta ei kuitenkaan toteuteta.

Kilpailu keskittyi Paul-Henri Spaak -rakennuksen uusimiseen, joka on Euroopan parlamentin päärakennus Brysselissä. Rakennuksessa sijaitsevat täysistuntosali ja lisäksi kansalaisten vastaanottoon, tiedotusvälineihin ja vierailijoiden juhlavastaanottoon liittyvät tärkeimmät toiminnot. Kilpailun tavoitteena oli suunnitella monikäyttöinen ja joustava rakennus, joka yhdistyy sulavasti ympäröivään kaupunkiympäristöön ja luontoon, positiivisin ympäristövaikutuksin.

Kilpailuehdotuksessamme demokraattisia menettelytapoja symboloivat rakennuksen ympyrärakenteet. Muotojen sisälle sijoittuvat salit hahmottuvat rakennuksen muihin sisätiloihin sekä ulkotilaan korostaen demokraattisen päätännän läpinäkyvyyttä. Näiden kaarevien pintojen reunustama luonnonvalon valaisema aula luo rakennuksen ytimen sitoen rakennuksen monimuotoiset toiminnot ympärilleen selkeästi havainnoitavaksi kokonaisuudeksi. Rakennuksen ekologiset rakenteet sekä materiaalit, orgaaniset muodot ja inhimillinen mittakaava kuvastavat rakennuksen kestäviä arvoja.  

Tuomaristo kehui etenkin esityksen ilmaisuvoimaa, yhtenäisyyttä, puurakennetta sekä turvallisuuskonseptia.