LPR-arkkitehdit kolmannelle palkintosijalle Lahden Niemen ranta-alueen ideakilpailussa

Kilpailuehdotus Lahden Poukama sijoittui kolmannelle sijalle Lahden Niemen ranta-alueen kehityskilpailussa. Polttimo Oy, UPM-Kymmene Oyj ja Lahden kaupungin järjestämän yleisen ideakilpailun tavoitteena oli ideoida, miten vanha teollisuuskäytössä ollut alue muutettaisiin omaleimaiseksi ja vetovoimaiseksi kaupunkilaisten asuin- ja viheralueeksi. Kilpailualue sijaitsee Vesijärven rannalla, muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, hyvän julkisen liikenteen ja kävely- ja pyöräilyverkoston varrella.

Maaliskuussa 2022 ratkaistuun kilpailuun saapui 55 ehdotusta. Raati kuvaili Lahden Poukamaa seuraavasti: ”LPR:n ehdotuksessa hyödynnetään järvinäköaloja avaamalla korttelit lounaaseen, luoteeseen ja järvelle saaden hienosti luonnonvaloa kortteleihin. Luonteeltaan ehdotus tasapainottelee osuvasti alueen teollisen mittakaavan ja tiiviyden sekä ympäröivien alueiden väljemmän rakenteen välillä.”

Lahden Poukaman ehdotuksessa järvimaiseman suuntaan avatulla suurkortteliratkaisulla ja keskitetyillä paikoitustaloilla mahdollistetaan laajat vehreät piha-alueet. Lisäksi kestävä kehitys näkyy osana rakennusmateriaaleja, alueen omaa energian tuotantoa, sekä kiertotalouteen ja yhteiskäyttöön tukevaa ympäristöä.

Lisätietoja Lahden Niemen alueen kilpailusta Lahden kaupungin nettisivuilta
Lahden Poukamasta lisätietoa projektisivuilla